
‘Hoe mooi zou het zijn als een idee van een leerling, student of medewerker leidt tot duurzame gedragsverandering bij iedereen die door de gangen van onze scholen loopt?’ Met die gedachte startte Aeres-scholengroep, in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Flevoland, de voedselverspillingschallenge. Scholieren, studenten én medewerkers konden twee maanden lang allerlei oplossingen aandragen om verspilling van voedsel tegen te gaan binnen én buiten het onderwijs.
Voorbeeldfunctie
“Wist je dat wereldwijd het doel is gesteld om per persoon 50% minder voedsel te verspillen en zo bij te dragen aan een duurzamere samenleving?” vertelt Esmee Spoler, die mede de voedselverspillings-challenge heeft georganiseerd. “Als groene onderwijsinstelling hebben we een voorbeeldfunctie. Dus wat is er dan sterker dan hier op school, in onze eigen lokalen, kantines en gangen de eerste stap richting duurzaamheid te zetten?”
De challenge werd een feit en sloot perfect aan bij de Sustainable Development Goals (SDG’s), waar Aeres zich aan heeft verbonden. De SDG’s zijn ontwikkelingsdoelen die van de wereld in 2030 een betere plek willen maken door aandacht te vragen voor tal van thema’s zoals duurzame gemeenschappen, verantwoorde consumptie en klimaatacties.
Lees het hele verhaal op: Aeres – Magazine NMFF (flevolandcirculair.nl)