Tijdens een mooie wandeling of fietstocht kun je plukken van al het eetbare lekkers dat de natuur biedt. En om daarna te verwerken in een lekker gerecht. Zijn je smaakpapillen al geprikkeld?
Doe mee aan de challenge van deze week: “Wildplukken: deel jouw favoriete ‘wildpluk’ recept”. Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook
Wildplukken?
Natuurgerijpt, vers
geplukt en onbespoten: wat is leuker dan plukken uit de natuur en daarna het
bereiden en opeten? Van veel planten kun je de vruchten plukken zoals appels,
noten en bessen. Maar er is nog veel meer, zoals bloemen, zaden en blaadjes. Lekker
als ingrediënt voor bijvoorbeeld salades, soepen, pesto, kruidenboter, jam,
siroop of koekjes. Wildplukken geeft je de inspiratie om al deze delicatessen
te vinden, te plukken en te bereiden. Zorg er wel voor dat je zeker bent dat je
de juiste soort hebt, en pluk enkel waar het is toegestaan.
Neem ook alleen mee wat je nodig hebt, de rest laat je aan de natuur.
Wild-pluk recept
Bij deze challenge deel je jouw favoriete ‘wildpluk’ recept. Iedere deelnemer aan deze challenge maakt kans op een ‘wildpluk-kaart’ of een van de prachtige ‘wildpluk-boekjes’ van Flevolander Peter Kouwenhoven (zolang de voorraad strekt).
Impact challenge vorige week
Flevolanders lieten met de challenge: “Word flexitarier! Ga deze week 3x voor vegetarisch’’ het stukje vlees of vis liggen en kozen voor vegetarische alternatieven. Deelnemers ontvingen ter inspiratie een kookboekje met smakelijke recepten. Zij verkleinden hiermee hun Flevolandse voetafdruk.